Maatregelen coronavirus

Uiteraard blijven wij de corona-richtlijnen van het RIVM volgen en staan wij achter het dringende advies om een mondkapje te dragen in de praktijk, 1,5 meter afstand te houden.

Ik heb het gelezen

x

Contact

Adres
Tandartsen aan de Herenweg
Herenweg 103 a
2105 ME, Heemstede
Contact
Telefoon: 023 760 1320
E-mail: info@tandartsenaandeherenweg.nl

Openingstijden:

  • maandag:08:00 - 16:30
  • dinsdag:08:00 - 16:30
  • woensdag:08:00 - 19:00
  • donderdag:08:00 - 20:30
  • vrijdag:08:00 - 16:30
  • zaterdag:Gesloten
  • zondag:Gesloten

Kwaliteit, veiligheid en hygiene

Kwaliteit

Bij Tandartsen aan de Herenweg hechten we aan hygiënisch werken en aandacht voor infectiepreventie. We werken volgens de Praktijkrichtlijn ‘Infectiepreventie in mondzorgpraktijken’.

Daarbij gaat het bijvoorbeeld om het dragen van beschermende kleding voor medewerkers, maar ook beschermingsmiddelen zoals mondmaskers, handschoenen en beschermende brillen. In de behandelkamer en sterilisatieruimte is een duidelijke scheiding tussen vuile en schone instrumenten en materialen. Het gebruikte instrumentarium wordt direct na gebruik naar de daarvoor bestemde ruimte gebracht, zodat zowel patiënt, behandelaar en assistente zo min mogelijk in aanraking komen met het gebruikte instrumentarium.

Na ieder patiëntenbezoek worden de belangrijkste onderdelen in de behandelkamer schoongemaakt.

Alle medewerkers in de gezondheidszorg dienen gevaccineerd te zijn tegen het Hepatitis B virus. Vaccinatie beschermt niet alleen de medewerkers, maar ook patiënten. Onze medewerkers en behandelaars van de praktijk zijn goed gevaccineerd. Dit is aantoonbaar en nauwkeurig gedocumenteerd.

Al onze tandartsen en tandartsspecialisten zijn gekwalificeerd en staan ingeschreven in het BIG-register. De Wet BIG heeft als doel het bevorderen en bewaken van de kwaliteit in de gezondheidszorg. De wet beschermt de patiënt tegen ondeskundig en onzorgvuldig handelen van zorgverleners.

Het BIG-register geeft duidelijkheid over de bevoegdheden van verschillende zorgverleners en wordt gevoerd door het CIBG, een uitvoeringsinstantie van het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (bron: BIG).

De Wet BIG geeft aan welke hulpverlener welke tandheelkundige handelingen mag verrichten en onder welke voorwaarden. Er wordt onderscheid gemaakt tussen voorbehouden en niet-voorbehouden handelingen. In onze praktijk hebben we voor elke medewerker een functiekaart waarop duidelijk diens bevoegdheden staan beschreven.