Mondhygiëne

Naar de mondhygiënist

Om uw gebit gezond te houden, is tandenpoetsen alleen niet altijd voldoende. Een periodieke gebitsreiniging door één van onze mondhygiënisten is een goede aanvulling op uw mondzorg thuis en kan tandplak en daarmee tand(vlees)problemen voorkomen.

Uitgebreide gebitsreiniging

Tijdens zo’n professionele schoonmaakbeurt verwijderen we alle harde en zachte aanslag van uw tanden en kiezen en wordt uw hele gebit (inclusief zichtbare worteloppervlaktes en tussenruimtes) grondig gereinigd en gepolijst. Doordat nieuwe bacteriën zich moeilijk hechten aan het gepolijste tandoppervlak is het daarna eenvoudiger om zelf uw gebit schoon te houden. Deze behandeling wordt regelmatig afgesloten met een beschermende fluoridelaag.

Wat doet een mondhygiënist?

In onze praktijk werken gediplomeerde mondhygiënisten die behalve preventieve behandelingen (het voorkomen van tand(vlees)problemen) ook curatieve werkzaamheden uitvoeren, zoals de behandeling van tandvleesaandoeningen en beginnende cariës. Ook besteden onze mondhygiënisten ruimschoots aandacht aan een goede mondzorg thuis.

Mondhygiëne en poetsinstructie

De basis voor een gezond gebit is tandenpoetsen. U kunt echter veel meer doen om uw mondhygiëne in optimale staat te houden. Onze behandelaars helpen u graag verder om een stappenplan op te zetten in de richting van een stralend gebit. Neem contact met ons op via 023 760 1320 of info@tandartsenaandeherenweg.nl.

Kindertandarts

Sommige jeugdige patiënten tot 18 jaar kunnen terecht bij onze speciale kindertandarts. Dit geldt bijvoorbeeld voor kinderen met een zeer matig gebit of voor kinderen met gedragsproblemen. De kindertandarts helpt uw (angstige) kind bijvoorbeeld om rustig te blijven tijdens de behandeling.