Contact

Adres
Tandartsen aan de Herenweg
Herenweg 103 a
2105 ME, Heemstede
Contact
Telefoon: 023 760 1320
E-mail: info@tandartsenaandeherenweg.nl

Openingstijden:

 • maandag:08:00 - 16:30
 • dinsdag:08:00 - 16:30
 • woensdag:08:00 - 16:30
 • donderdag:07:00 - 21:00
 • vrijdag:08:00 - 16:30
 • zaterdag:Gesloten
 • zondag:Gesloten

Eerste bezoek

Algemene tandheelkunde

De algemene tandheelkundebehandelingen bestaan voornamelijk uit het planmatig voorkomen van klachten. In de volksmond wordt er dan vaker gesproken over de periodieke tandartscontrole.

Periodieke tandartscontrole

De periodieke controle wordt bij voorkeur ieder halfjaar uitgevoerd door een van onze behandelaars. Hierdoor bent u potentiële tandproblemen voor en kunnen deze beter worden behandeld. Als er grotere problemen worden geconstateerd, dan helpen wij u graag met een correcte doorverwijzing.

Restauratieve tandheelkunde

Met restauratieve tandheelkunde helpen we u om de functie, vorm en esthetiek van uw gebit te verbeteren. De behandelaar analyseert uw gebit en bepaalt aan de hand hiervan welke restauraties nodig zijn. U kunt hierbij denken aan implantaten, cosmetische tandheelkunde of juist simpele orthodontie.

Reconstructieve tandheelkunde

Tandarts Marcel Spek is gespecialiseerd in reconstructieve tandheelkunde. Met deze vorm van tandheelkunde bouwt hij uw gebit opnieuw op. Reconstructieve tandheelkunde wordt vaak ingezet in het geval van gebitsslijtage en gaatjes.

Spoedtandarts

In spoedgevallen kunt u 24/7 bij ons terecht. Bel tijdens kantooruren naar 023 760 1320 en buiten kantooruren naar 0900 1515. Meer informatie over onze spoedtandarts vindt u hier.

SPOEDTANDARTS: 0900 1515

Prothetische behandelingen

Een prothetische behandeling is noodzakelijk als u geen tanden meer heeft. Door protheses worden kunstmatige tanden in uw mond geplaatst. Na de behandeling kunt u weer eten en drinken zoals voorheen. Een behandelaar kan voor een partiële prothese kiezen als er slechts een deel van het gebit mist. Tandartsen aan de Herenweg heeft iedere donderdag een Klinisch Tand Protheticus (KTP) ter beschikking om u verder te helpen.

Endodontologie

Een tandzenuw kan de oorzaak zijn van veel tandklachten. De beschadigde zenuw moet dan hersteld worden om de pijn te laten verdwijnen. Een wortelkanaalbehandeling biedt dan de oplossing. Op maandag is bij ons wekelijks een tandarts aanwezig die volledig gespecialiseerd is in het uitvoeren van wortelkanaalbehandelingen.

Implantologie

Een implantologiebehandeling is onderdeel van restauratieve tandheelkunde. De behandelaar helpt u door één of meerdere tanden te vervangen door implantaten. Implantologie is pas nodig als de tanden niet meer te herstellen zijn. Na een implantologiebehandeling kunt u bijvoorbeeld weer pijnvrij eten.

Facings laten plaatsen

Een behandelaar plaatst een facing om op een simpele manier uw gebit netter te maken. U kunt een facing zien als opvulmateriaal, dat als een schild over uw tanden gelegd wordt. Het porselein zit vast op uw tanden en gaat minimaal 10 jaar mee. Neem voor meer informatie over het plaatsen van facings contact met ons op.

NEEM CONTACT OPBEL ONS: 023 760 1320

Tanden laten bleken

Tanden bleken is een snelle oplossing om verkleurde tanden om te toveren in witte tanden. Bij een bleekbehandeling wordt geen gebruikgemaakt van een boor, zoals bij andere cosmetische behandelingen wel het geval is. Verkleurde tanden kunnen bijvoorbeeld ontstaan door slijtage, een ongeval, medicijngebruik of een beperkte ontwikkeling van de tanden.

Heeft u vragen over een van de behandelingen? Wij helpen u graag verder via 023 760 1320 of info@tandartsenaandeherenweg.nl. U kunt ons ook bezoeken in onze tandartsenpraktijk in Heemstede.Eerste bezoek

Wat neemt u mee?
Als zorgverlener zijn wij verplicht om het burgerservicenummer (BSN) van iedere patient in onze administratie op te nemen en uw identiteit te controleren. We vragen u dan ook om het volgende mee te nemen bij uw eerste bezoek: - een geldig legitimatiebewijs - uw verzekeringspasje - eventuele medische gegevens, zoals medicatie, die relevant kunnen zijn

Om zoveel mogelijk kosten te besparen bij een eerste bezoek, zou het fijn zijn wanneer we direct de gegevens hebben van uw vorige tandarts. Uw historie is van groot belang voor de toekomst en mochten er recentelijk röntgenfoto's zijn gemaakt, hoeven deze niet nogmaals te worden gemaakt bij een eerste bezoek.

Wat kunt u verwachten bij een eerste bezoek?
Wanneer u onze praktijk voor de eerste keer bezoekt, vragen wij u of u 10 minuten eerder aanwezig wilt zijn.Bij aankomst in de praktijk, vragen wij of zich wil melden van één van onze receptionistes. Na het afronden van de inschrijving aan de receptie, zullen wij u vragen om een medische vragenlijst in te vullen. Uw medicatie kan van invloed zijn op de mondgezondheid (bijvoorbeeld antidepressiva of middelen tegen hoge bloeddruk) of uw tandarts kan een behandeling uitvoeren die door de medicatie of een aandoening wordt beïnvloed (bijvoorbeeld het gebruik van bloedverdunners). Meld uw tandarts ook indien u mogelijk zwanger bent of zwanger wilt worden. Uw zwangerschap kan invloed hebben op de mondgezondheid en is van belang in verband met het maken van röntgenfoto's.

Een eerste afspraak duurt ongeveer 20 minuten. Een eerste onderzoek bestaat globaal uit:

 • het bespreken van de voorgeschiedenis en het opnemen van de huidige staat van uw gebit
 • het bespreken van uw algemene gezondheid
 • eenvoudig tandvleesonderzoek (DPSI score)
 • het maken van röntgenfoto's van uw gebit

Dit eerste onderzoek is nodig om een goed beeld te krijgen van de mondgezondheid en de behandelingen die wij u op basis daarvan adviseren. De bevindingen van het onderzoek worden met u besproken. Wanneer er een vervolgbehandeling noodzakelijk is, zullen wij dit met u bespreken en kunnen wij u indien gewenst een begroting meegeven.

Kinderen

Kinderen zijn van harte welkom. Het is verstandig om uw kind vanaf het tweede levensjaar mee te nemen naar de praktijk. De tandarts kan dan op spelende wijze de doorbrekende tanden en kiezen controleren en uw kind raakt gewend aan de tandarts. Ook kan er op het kind gerichte voorlichting worden gegeven aan zowel kind als ouder. Tot het 18e levensjaar wordt tandheelkundige zorg volledig vergoed uit het basispakket. Complete mondzorg voor het hele gezin!